Truckers- en Transportdag gestart

Coevorden - Vanochtend tussen half tien en tien uur kwam het konvooi van vrachtwagens aan bij het terrein van de Truckers- en Transportdag op het Europark. De vrachtwagens waren gestart vanuit Hoogeveen, Emmen en Hardenberg.

Op het evenemententerrein vindt tot 17.00 uur een scala van activiteiten plaats, waarbij het publiek kan kennismaken met vrachtwagenchauffeurs, vervoerders en logistieke dienstverleners. Er zijn demonstraties van brandweerkorpsen uit Nederland en Duitsland. Zij laten de samenwerking op het gebied van rampenbestrijding zien.

Veilig Verkeer Nederland is er en de RegioBank zorgt voor een groot aantal kinderspelen. Vrijwilligers en sponsors zetten zich in voor het evenement. Hoofdsponsor is J+B Küpers GmbH uit Duitsland. Het bedrijf is aanwezig met een grote kraan met een gondel van waaruit de bezoeker het evenemententerrein en Coevorden vanaf 40 meter hoog kan bekijken. Om 12.30 uur valt een auto van grote hoogte op het terrein neer.

Culturele Uitdag

Om 13.00 uur start de Culturele Uitdag in het centrum. Tussen het centrum en het evenemententerrein zorgen bussen en boten voor pendeldiensten tussen beide evenementen. Daarvan kunnen bezoekers gratis gebruikmaken.