Volop actie in Coevorden: truckers- en uitdag

Coevorden - Er is aanstaande zaterdag volop actie in Coevorden: de Truckers-en Transportdag op het Europark en de Culturele Uitdag ‘Coevorden heeft smaak’ in het centrum. Beide organisaties hebben voor een aantal activiteiten de handen ineengeslagen.

De betrokkenen bij de organisatie vertellen er natuurlijk graag over. De Truckersdag bij Nijhof Wassink begint rond 9.30 uur met de aankomst van konvooien, de activiteiten in het centrum starten om 13.00 uur.

Samenwerking

Basisschoolleerlingen in de hele gemeente hebben een vaantje gekregen. Wie dat versierde of gekleurde vaantje inlevert op de Markt krijgt een kaartje voor de draaimolen op de Truckersdag. Kinderen krijgen bij een levend standbeeld op de Truckersdag een bonnetje, waarmee zij op de Markt een emmer kunnen halen voor de workshop emmerdrummen. Daarnaast rijden bussen een pendeldienst tussen beide evenementen. Havenvereniging Coevorden zorgt vanaf de steiger bij Het Arsenaal voor vervoer per boot. Het vervoer is geheel gratis.

Truckersdag

Rond half tien komen de vrachtwagens aan, die vanuit drie plaatsen zijn gestart: Hoogeveen, Emmen en Hardenberg. De aankomst van deze stoet vrachtwagens is altijd spectaculair om te zien. Op het evenemententerrein vindt vervolgens een scala van activiteiten plaats, waarbij het publiek kan kennismaken met vrachtwagenchauffeurs, vervoerders en logistieke dienstverleners. Er zijn demonstraties van brandweerkorpsen uit Nederland en Duitsland. Zij laten de samenwerking op het gebied van rampenbestrijding zien.
Veilig Verkeer Nederland is er en de RegioBank zorgt voor een groot aantal kinderspelen. Vrijwilligers en sponsors zetten zich in voor het evenement. Hoofdsponsor is J+B Küpers GmbH uit Duitsland. Het bedrijf is aanwezig met een grote kraan met een gondel van waaruit de bezoeker het evenemententerrein en Coevorden vanaf 40 meter hoog kan bekijken. Om 12.30 uur valt een auto van grote hoogte op het terrein neer.

Uitdag

In het centrum bruist het vanaf 13.00 uur van de activiteiten. Het programma duurt tot 17.00 uur, maar op de Markt gaat de muziek in De Koepel nog even door tot 18.00 uur. Op het podium op de Markt treden The Magnolians, HoneyCrunch en Gooze op.
Er is een kinderplein met voorstellingen en een workshop van Circus Santelli en een workshop graffiti van Urban Legends. Op het dans-en drumplein zorgt Busscherdrums voor een workshop emmerdrummen en speelt een djembégroep, Dansschool Veenstra, In-2Dance, DAN’S entertainment en TVC zorgen voor dansdemonstraties. Bij het kasteel spelen gitaarleerlingen van Jeff Zwart, evenals dwarsfluitisten en Wim Nieborg.
Ook spelen daar The Blue Goose Revival Jazzclub en de band RelaX. Bij de haven zijn er optredens van de Breiberger Muzikanten, Bigband Coevorden, Stedelijke Muziekvereniging Coevorden en Sax-a-lot.
 
Verder zijn er straattheatergroepen, (kinder)activiteiten in Het Arsenaal, zijn er poëziebootjes (Taalwerkplaats Drenthe i.s.m. Havenvereniging Coevorden) in de haven, stadswandelingen, een kunst-en cultuurmarkt met onder andere ‘Kunst op vijf’, Esperanto uit Dalen, Sing & Swing, Welzijn 2000, Theater Hofpoort en Theater De Deel en een culinaire markt met bijvoorbeeld Kookstudio De Kookpub en Het Gansinck met streekproducten. Aansluitend op de muziek op de Markt treden de Coevorder band Bits and Pieces (met nummers van o.a. Cuby, Elvis en Brood) en het countryduo Marga en Roy op in café Marktzicht. Later op de avond is er een aftersummerparty met dj Jeroen.
 
Het complete programma’s van de truckersdag staat op www.kasteeltruckers.nl. Het programma van de uitdag is te vinden op de Facebookpagina Coevorden heeft smaak.