Online forum voor Coevorden Verbindt

Coevorden - Vanaf vandaag kunnen inwoners van de gemeente Coevorden deelnemen aan Coevorden Verbindt via het online forum op www.coevorden.nl/verbindt.

Inwoners kunnen via www.coevorden.nl/verbindt/forum.html meedenken over verschillende onderwerpen, zoals de toekomst  van de bibliotheken en voorzieningen voor kinderen. Het college wil graag met inwoners in gesprek komen over een andere manier van het organiseren van deze taken. Hoe kunnen inwoners, verenigingen, bedrijven, organisaties en de gemeente samen optrekken om de leefbaarheid in de gemeente te behouden?

Online en offline

Het college wil in gesprek komen met de samenleving. Dit doet zij offline door middel van de Coevorden Verbindt-tour van 17 tot en met 20 september, maar ook online op het forum. Inwoners kunnen reageren op casussen en aangeven welke rol zij daarin zien voor zichzelf, of voor bedrijven, verenigingen en de gemeente.

Coevorden Verbindt-tour

Naast het forum is op www.coevorden.nl/verbindt ook aanvullende informatie te vinden over de tour van het college door de gemeente. Van 17 tot en met 20 september gaan de collegeleden in de gemeente op pad om te spreken met inwoners, bedrijven, verenigingen en organisaties. Op de website zijn tweets te vinden over Coevorden Verbindt, verschijnt binnenkort de agenda van het college tijdens de tour en zijn tijdens de tour iedere dag webfilmpjes te zien over de bezoeken.

Voor de tour zijn 73 uitnodigingen binnengekomen van inwoners, verenigingen, organisaties en bedrijven. Er wordt een programma samengesteld uit alle uitnodigingen. Het college bezoekt uiteindelijk iedereen die een uitnodiging heeft gestuurd, maar door het grote aantal is het niet mogelijk om alle afspraken in de week van de tour te plannen.

Burgemeester Bert Bouwmeester geeft meer uitleg over Coevorden Verbindt in onderstaande filmpje: