Truckers gaan internationaal

Coevorden - Zonder sponsoren en vrijwilligers is het niet mogelijk om een evenement als de Truckers- Transportdag te organiseren. Tientallen vrijwilligers en sponsoren zorgen ervoor dat dit grootse evenement op het Europark gratis te bezoeken is.

Het bestuur van de Kasteeltruckers heeft voor dit jaar J+B Küpers GmbH bereid gevonden om als hoofdsponsor de Truckers- Transportdag op 6 september te steunen. De Kasteeltruckers en J+B Küpers GmbH willen hiermee zichtbaar maken dat de Truckers- Transportdag op het grensoverschrijdende bedrijventerrein Europark ook daadwerkelijk de Nederlands Duitse samenwerking uitstraalt.

J+B Küpers GmbH is een familiebedrijf gevestigd in Osterwald en Georgsdorf (D) op ca. 25 kilometer afstand van de Nederlands-Duitse grens. Het bedrijf is opgericht 50 jaar geleden door Johann en Bertha Küpers; de huidige eigenaar is hun zoon Joachim. Een paar jaar geleden heeft hij het bedrijf overgenomen van zijn ouders. Het bedrijf werkt onder andere voor klanten in olie- en gaswinning, petro-chemische bedrijven en aannemingsbedrijven.

Omdat het bedrijf zo dicht bij de NL/D grens is gevestigd worden werkzaamheden uitgevoerd in zowel Nederland als Duitsland. In de regio wordt natuurlijk veel streektaal gesproken en deze komt behoorlijk overeen met de Nederlandse taal. Kwaliteit, veiligheid, milieu zijn kernpunten die van groot belang zijn in de hele organisatie.

Op de Truckers- Transportdag zal J+B Küpers GmbH onder andere met een grote kraan aanwezig zijn met een gondel van waaruit de bezoeker het evenemententerrein en Coevorden vanaf grote hoogte kan bekijken.