Heropening De Swaneburg een feit

Coevorden - Wethouder Joop Brink heropende vanmiddag sportaccommodatie De Swaneburg. Samen met de Miss Ganzenhoedster Marissa Suk en Mini-Miss Ganzenhoedster Caithlynn Schonewille luidde hij de bel als openingshandeling.

De heren Chris Jaasma (voorzitter) en Bert Mazee (bestuurslid) van Stichting De Swaneburg verwelkomden de aanwezigen, onder wie raadsleden, personeelsleden en vertegenwoordigers van bouwbedrijven en zwembaden in de gemeente. Jaasma bedankte onder andere de bouwers. Joop Brink bedankte zijn voorganger Geert Roeles -die aanwezig was bij de bijeenkomst- voor zijn inspanningen. Tijdens de opening zorgden dansers van TVC voor een bijzondere demonstratie.

Met deze opening zijn de renovatiewerkzaamheden afgerond. Met name is gewerkt aan de verouderde zwembadinstallatie en de luchthuishouding. De maatregelen hadden vooral te maken met energiebesparing om de 50.000 euro bezuiniging per jaar te halen. De totale renovatie kostte 1,8 miljoen euro. Nieuwe zaken zijn een geheel nieuwe machinekamer, nieuwe coating voor de gerepareerde zwembassins, nieuwe en energiebesparende verlichting.

Open huis

Morgen is er open huis voor alle belangstellenden. Er zijn diverse demonstraties: 10.00 uur, baby-, peuter- en kleuterzwemmen onder leiding van Tineke Ambergen en Jenny Smit; 10.50 uur, aquacombat onder leiding van Gonnie Leemhuis; 11.25 uur, aquajoggen onder leiding van Tineke Ambergen. Van 10.00 tot 12.00 uur kan de nieuwe machinekamer groepsgewijs worden bezichtigd. De firma Van Dorp geeft hierbij tekst en uitleg.

Rond 12.00 uur wordt de uitslag van de gratis zwemles bekendgemaakt. Van 12.00 tot 16.00 uur is er de mogelijkheid tot recreatief zwemmen met een groot drijvend speelwerktuig in het water.

De Swaneburg hervat maandag 18 augustus de reguliere activiteiten.

Zie voor de complete geschiedenis het dossier over De Swaneburg.