Ervaar 'alcoholrijden' bij stand VVN

Coevorden - Ooit al eens willen weten hoe het is om met een slok op een auto te besturen. Bij de stand van Veilig Verkeer Nederland kun je dat op zaterdag 6 september tijdens de Truckers- Transportdag ervaren.

Er wordt een parcours uitgezet met bochten en obstakels die gereden wordt met een buggy. Het parcours mag eerst verkend worden zonder bril, daarna gaat de bestuurder rondes rijden met een alcoholbril. De brillen simuleren een bepaald alcohol percentage. Uit proeven blijkt dat met de alcoholbril het parcours niet altijd kan worden volbracht, zonder aanrijding met de afzetting of met steun van de instructeur. Als ervaren bestuurder mag er niet gereden worden met meer dan 0,5 promille alcohol in het bloed. Beginnende bestuurders lopen al met 0,2 promille alcohol in het bloed tegen de lamp.

De afdeling Coevorden van Veilig Verkeer Nederland neemt 6 september ook een kantelsimulator mee waarmee je kunt leren hoe je kunt bevrijden als een auto op z’n dak ligt.

Verder is er in de VVN stand veel voorlichtingsmateriaal, over BOB, Dode Hoek bij vrachtauto’s en o.a. RVV boekjes met de nieuwe verkeersregels en met een ogen-, en reactietestapparaat.

De stand van VVN is op zaterdag 6 september te vinden op de twaalfde Truckers- Transportdag die gehouden wordt op het grensoverschrijdende bedrijventerrein Europark.