Truckers- Transportdag kijkt grens over

Coevorden - Op het grensoverschrijdende bedrijventerrein Europark houdt Stichting De Kasteeltruckers op zaterdag 6 september voor de twaalfde keer de Truckers- Transportdag.

Rampenbestrijding

Tijdens deze dag kan het publiek kennis maken met vrachtwagenchauffeurs, vervoerders en logistieke dienstverleners. Maar ook zijn er demonstraties van bijvoorbeeld de brandweerkorpsen van Coevorden en enkele Duitse grensgemeenten, waaronder Emlichheim. Samen met Technisches Hilfwerk, het Sigma team en andere hulpdiensten uit zowel Nederland als Duitsland laten zij de samenwerking zien bij de bestrijding van rampen.

Samenwerking

Enkele weken geleden waren minister Opstelten van Veiligheid en Justitie en minister Pistorius van Binnenlandse Zaken van Nedersaksen nog op het Europark om afspraken te maken over samenwerking bij bestrijding van rampen. Op 6 september laten de diverse hulpdiensten zien hoever ze daarmee zijn. Ook tijdens de Truckers- Transportdag van 2012 werd al aangetoond dat de hulpdiensten toen al op de goede weg waren met de internationale samenwerking. Hoe de samenwerking verder is uitgewerkt wordt op zaterdag 6 september tijdens de Truckers- Transportdag met diverse indrukwekkende demonstraties aangetoond.