Banenmarkt tijdens Truckers- en Transportdag

Coevorden - Parkmanagement Coevorden en de gemeente Coevorden houden op zaterdag 6 september tijdens de Truckers- en Transportdag op het Europark een banen- en opleidingsplein.

Op het plein zijn ongeveer 15 transport- en logistieke bedrijven die vacatures aanbieden voor werkzoekenden in de regio. Ook uitzendbureaus en onderwijsinstellingen met opleidingen gericht op transport en logistiek presenteren zich op het plein. De markt is tussen 09.00 en 17.00 uur te vinden op het terrein van Nijhof-Wassink aan de De Mars 18.

Samen met de Duitse gemeente Emlichheim heeft de gemeente Coevorden een grensoverschrijdend bedrijventerrein: het Europark, met een oppervlakte van maar liefst 350 ha. Het ligt deels in de gemeente Coevorden en deels in de Duitse gemeente Emlichheim. Het terrein is zeer goed bereikbaar over weg, water en spoor. Bovendien trekken de gemeenten Coevorden en Emmen samen op om dryports voor de Rotterdamse en Amsterdamse zeehavens, de nummers één en vier van Europa, te ontwikkelen. De regio Emmen/Coevorden wil zich ontwikkelen als logistieke draaischijf voor de sterk groeiende goederenstromen uit de zeehavens van Rotterdam en Amsterdam. Daarnaast is de aanleg van een spoorboog onderdeel van het zogenaamde RSP-project. Met de aanleg van een nieuwe aftakking krijgt de Euroterminal Coevorden een directe aansluiting op het spoor.

Werkgelegenheid

Met een lichte economische groei in het vooruitzicht blijft de werkgelegenheid in de sector Vervoer en opslag dit jaar op peil en wordt de jarenlange krimp tot staan gebracht. Na 2014 komt er ruimte voor groei van het aantal banen. Dit blijkt uit de gepubliceerde sectoranalyse Vervoer en opslag van het UWV-werkbedrijf. De analyse laat zien dat de sector kampt met een vergrijzingsgolf die sterker is dan in andere sectoren van de Nederlandse economie. Dit biedt kansen voor schoolverlaters en werkzoekenden.

De sector Vervoer en opslag profiteert als een van de eerste sectoren van economische groei. Het UWV verwacht dan ook een einde aan de banenkrimp in de sector dit jaar en een lichte groei in 2015. Na 2015 neemt het aantal banen structureel toe met ruim 1% per jaar. In 2018 werken er dan 390.000 werknemers en 40.000 ondernemers in de sector. Deze groei zorgt voor een toename van het aantal vacatures in de sector. Voor de jaren 2015-2018 verwacht het UWV Werkbedrijf jaarlijks 36.000 nieuwe vacatures, tegen ongeveer 25.000 nu.

Vraag en aanbod

Op het banen- en opleidingsplein brengen de gemeente Coevorden en PMC vraag en aanbod bij elkaar. Bovendien versterken ze tijdens de markt hun contacten met transport- en logistieke bedrijven, uitzendbureaus en onderwijsinstellingen. Mede door deze contacten worden de mogelijkheden voor werkzoekenden in de gemeente Coevorden om in de toekomst uit te stromen naar een baan groter.

Direct solliciteren

De bedrijven bieden meerdere vacatures en leer-/werkervaringsplekken aan. De vacatures zijn van verschillende opleidingsniveaus en betreffen ook aanverwante functies in de sector. De gemeente nodigt werkzoekenden uit haar eigen bestand uit, maar iedereen die op zoek is naar een baan in de transport/logistiek sector is van harte welkom. Bij de stands van de uitzendbureaus en onderwijsinstellingen kunnen werkzoekenden die hun CV meebrengen direct solliciteren. Namens de gemeente is het team Werk en Bentheimer met een stand op de markt vertegenwoordigd.

Meer informatie?

Werkzoekenden met een WWB uitkering kunnen voor meer informatie contact opnemen met het team Werk en Bentheimer van de gemeente, telefoon 14 0524 of e-mail: info@coevorden.nl. Bedrijven en organisaties die interesse hebben om deel te nemen aan het banen- en opleidingsplein kunnen contact opnemen met parkmanager van Coevorden, Bert Strijker: telefoon (06) 20735360, e-mail: b.strijker@pmc.nl.

Meer informatie over de Truckers- Transportdag is te vinden op de website: www.kasteeltruckers.nl.