'Emmen kiest bewust voor faillissement CQ'

Emmen - De gemeente Emmen had het afgelopen vrijdag failliet verklaarde CQ Centrum voor de Kunsten kunnen redden. Dat stelt bestuurslid Tanja Schrijver van de FNV in haar blog op de site van de vakbond.

'De gemeente Emmen lijkt bewust voor faillissement te kiezen en heeft de stekker eruit getrokken. Een vilein besluit dus van de gemeente Emmen. Kent u dat woord, vilein? Het lijkt speciaal te zijn opgenomen in onze taal om dit besluit te beschrijven. Vilein betekent laag, gemeen, infaam, vals en boosaardig. Zo zie ik dit besluit van de gemeente Emmen', aldus Schrijver.

De rechtbank in Assen heeft vrijdagmiddag de surseance van betaling van CQ Centrum voor de Kunsten omgezet in een faillissement. Dat heeft de rechter gedaan op verzoek van bewindvoerder Jeroen Sprangers. Een dag eerder presenteerde de gemeente Emmen nog een reddingsplan door in de laatste maanden van 2014 ruim 600.000 euro te willen steken in het noodlijdende kunstencentrum, maar Sprangers was daar allerminst blij mee. Hij voelde zich gepasseerd, omdat het college -zonder zijn medeweten- de raadsleden door middel van een brief op de hoogte had gesteld van de noodsubsidie.

Lees de volledige blog via deze link.