Omgeving Brede School Som ook klaar

Coevorden - Niet alleen het gebouw van Brede School Som is klaar, ook de aanpassingen op het kruispunt Dr. Picardtlaan/Gouverneur Hofstedelaan/Rembrandtlaan en het parkeerterrein bij de school is gereed.

Aan de Willem Marisstraat zijn 22 parkeerplaatsen voor het personeel. Het aantal parkeerplaatsen aan de Jan van Scorelstraat is teruggebracht van 23 naar 17 stuks. Een nieuw parkeerterrein met 31 plaatsen is aangelegd tussen de Dr. Picardtlaan en Jan van Scorelstraat. De gescheiden in- en uitgang zijn aan de Poppenharelaan. Deze parkeerplaatsen zijn zowel voor bezoekers aan de school als de buurtbewoners.

De ingang van de school is aan de Jan van Scorelstraat, terwijl de bevoorrading plaatsvindt vanaf de Willem Marisstraat. Het kruispunt nabij de school is wat aangepast. Het kleine stukje fietspad vanaf de kruising naar de Rembrandtlaan is wel gehandhaafd. De toekomstige gebruikers kunnen nu verhuizen en beginnen aan de inrichting. Kindervreugd heeft al wel haar intrek genomen in het fraaie gebouw. Het onderhoud is voor dertig jaar uitbesteed aan de bouwcombinatie Schutte/SMT. De exploitatie van de brede school is in handen van wooncorporatie Domesta.

De Brede School biedt straks onderdak aan de katholieke Panta Rheischool de protestants-christelijke Mijndert van der Thijnenschool en de openbare Wilhelminaschool, Peuterspeelzaal Pinokkio, Kinderwereld, Turnvereniging Coevorden, Centrum voor Jeugd en Gezin, Stichting Welzijn 2000, Icare/Jeugdgezondheidszorg, GGD, Algemeen Maatschappelijk Werk en de wijkfunctie van Domesta.

De officiële opening vindt plaats op vrijdag 12 september.