Radio Loco live vanaf Grachtenloop

Coevorden - Niet alleen de fanatieke hardlopers kijken inmiddels reikhalzend uit naar de elfde editie van Coevorder Grachtenloop. Dat geldt zeker ook voor het enthousiaste team van Radio Loco/NieuwsNet Coevorden.

De lokale omroep uit de gemeente Coevorden maakt dankzij een rechtstreeks radio- en tv-verslag al vele jaren prominent deel uit van het hardloopevenement.

Bestuurslid Marcel Mink heeft goede herinneringen aan de afgelopen edities. ‘Onze omroep maakte al enkele jaren een live radioprogramma vanaf het parcours. Samen met de organisatie van de Grachtenloop hebben we gekeken wat wij nog meer voor elkaar konden betekenen. Uiteindelijk is een besloten om de samenwerking te intensiveren en hebben wij in 2012 voor het eerst een live televisieverslag gemaakt vanaf het parcours.’

Gelet op de positieve ervaringen is de samenwerking gecontinueerd en zal het team van Radio Loco/NieuwsNet Coevorden ook komende zondag (6 juli a.s.) weer een live televisieverslag van de gehele wedstrijd verzorgen. ‘Langs het gehele parcours plaatsen wij camera`s, zodat de mensen thuis en de bezoekers op de markt, de gehele wedstrijd kunnen volgen. Daarnaast zorgen de dj`s van Radio Loco voor de muziek op de markt.’

Marcel Mink, al achttien jaar aan Radio Loco verbonden, is van oordeel dat de Coevorder Grachtenloop de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een evenement met een zeer grote uitstraling in de wijde omgeving van Coevorden. ‘Door de inzet van de vele vrijwilligers van loopgroep CoDac, de Rotaryclub Coevorden, de gemeente Coevorden, Radio Loco/NieuwsNet Coevorden en de overige vele vrijwilligers is het een evenement geworden waar Coevorden trots op mag zijn. De talrijke bezoekers en deelnemers krijgen een fantastisch evenement voorgeschoteld. Het geeft plezier, sportiviteit en gezelligheid. Kortom: een ideale belevenis.’ Radio Loco/NieuwsNet Coevorden is in de gemeente Coevorden, Emmen en Hoogeveen te ontvangen op het digitale televisiekanaal van Ziggo, kanaal 45.