Motorcoureur Lalkens doet mee aan de Grachtenloop

Sleen / Coevorden - Belofte maakt schuld. Ewoud Lalkens deed afgelopen jaar bij de uitverkiezing tot sportman van het jaar van de gemeente Coevorden de toezegging om deel te nemen aan de Coevorder Grachtenloop.

‘Dit is een prachtg sportief evenement en een promotie voor de breedtesport.’ De motorcoureur haalt normaal flink wat pk’s uit zijn motor, maar komende zondag moet hij tijdens het hardloopevenement op zijn eigen pk’s vertrouwen. Hardlopen noemt de 28-jarige inwoner van Sleen een gezonde bezigheid. ‘Ik ben gestopt met motortrial, maar ik wil wel sportief bezig blijven. Ik zoek daarbij iedere keer naar nieuwe uitdagingen. Ben onder meer actief met de survivalsport bezig. Ook andere duursporten kunnen op mijn belangstelling rekenen’, zegt de meervoudig nationaal kampioen motortrial.

Rond de 40 minuten

Ewoud Lalkens neemt komende zondag tijdens de Grachtenloop deel aan het onderdeel tien kilometer. ‘Ik heb niet de meest voorspoedige voorbereiding gehad. Door een blessure aan mijn been heb ik niet volop kunnen trainen. Ik had me voorgenomen om aan de Cascaderun in Hoogeveen en de 10 kilometer tijdens de Klazienaveen marathon deel te nemen. Dat is helaas niet gelukt. Sinds eind mei ben ik weer volledig in training en dat moet voldoende zijn om zondag de tien kilometer in een acceptabele tijd te overbruggen.’ Lalkens hoopt een tijd in de buurt van de 40 minuten op de klokken te kunnen zetten.