Brede School Som opgeleverd

Coevorden - Na een bouwtijd van tien maanden is vandaag de nieuwbouw van de Brede School Som in Coevorden opgeleverd. De bouwtijd is mede door de milde winter volledig volgens planning gebouwd.

Daarmee is het gebouw klaar voor de verschillende gebruikers die er de komende maanden onderdak vinden. Met het nieuwe gebouw krijgt Poppenhare een modern en duurzaam school- en wijkgebouw.

Dertig jaar

Het onderhoud aan het nieuwe gebouw is voor de komende dertig jaar via een onderhoudscontract uitbesteed aan de bouwcombinatie Schutte/SMT. Zij zorgen de komende jaren voor het bouwkundig én installatietechnisch onderhoud. Het is voor het eerst dat Domesta voor deze constructie kiest.

Ellen Stevens, hoofd Vastgoed bij Domesta is blij met de onderhoudsoplossing: 'Door het onderhoud voor 30 jaar onder te brengen bij de partij die het gebouw ook ontworpen en gebouwd heeft zijn we verzekerd van een goede zorg voor het pand. We weten zowel financieel als technische precies wat we de komende jaren kunnen verwachten.'

Kinderwereld

Na de opleveringen beginnen de partners met de verhuizingen. Kinderwereld is de eerste gebruiker die in het nieuwe gebouw trekt. Tijdens de zomervakantie volgen de scholen de rest van de organisaties. Vanaf het nieuwe schooljaar is het nieuwe gebouw vol in bedrijf.

Feestelijke opening

De feestelijke opening is op 12 september. De weken voor de opening staat de school in het teken van het thema 'Feest'.