Heipalen de grond in op Holwert Zuid

Coevorden - Over twee weken starten de bouwwerkzaamheden voor de winkels in het gebied Holwert Zuid in Coevorden. De gemeente waarschuwt omwonenden en omliggende bedrijven voor geluidsoverlast.

Er gaan in de week van 5 mei ongeveer 450 heipalen de grond in. Dat gebeurt van 5 tot en met 9 mei dagelijks tussen 07.00 tot 18.00 uur.

Drie supermarkten

Het voormalige bedrijventerrein Holwert Zuid wordt momenteel getransformeerd naar een woon- en winkelgebied met grootschalige detailhandel. De bouw van het noordelijk gelegen gebouw tegen de DSM-weg, waar de drie supermarkten Lidl, Jumbo en Aldi zich gaan vestigen, start als eerste. Het ligt in de bedoeling dat eind september Lidl haar deuren opent voor het publiek. Later in het jaar volgt Jumbo en vanaf begin 2015 opent Aldi de deuren. De bouw van het gebouw aan de zijde van het spoor gaat later van start. Dit heeft te maken werkzaamheden die nog uitgevoerd moeten worden om de Parallelweg te verleggen.

Winkels bereikbaar

Om de winkels vanaf eind september op een goede manier te kunnen bereiken starten in juni de werkzaamheden voor het woonrijp maken. Hierbij wordt de definitieve bestrating inclusief de verlichting en de beplantingen aangelegd. Vrijwel het gehele parkeerterrein zal bij de opening van de eerste winkels bereikbaar zijn voor het winkelend publiek via de nieuw aan te leggen invalsweg vanaf Krimweg.