'Bypass' op Parallelweg

Coevorden - Aan de Parallelweg in Coevorden is een deel van de weg opgebroken. De weg is niet afgesloten. Er is een 'bypass' aangelegd, zodat het verkeer daarvan gebruik kan maken.

De gemeente Coevorden werkt samen met projectontwikkelcombinatie Bouwfonds/Esprit Projectontwikkeling en de provincie Drenthe aan de revitalisering van Holwert Zuid. Het terrein krijgt een nieuwe invulling met woningen en grootschalige detailhandel. De oude bedrijfsgebouwen zijn inmiddels gesloopt en de sanering van de bodem is in volle gang. Behalve de verontreiniging met minerale olieproducten en zware metalen is er ook nog een grondwatersanering. Vooral de verontreiniging rond de voormalige locatie van de Zilverfabriek en daarna Chroom Plating Coevorden (CPC) is van belang.

Voor de nieuwe inrichting van het gebied worden de wegen in het gebied omgelegd. In eerste instantie blijft de bestaande Parallelweg in gebruik. Aan de oostzijde ervan wordt een nieuwe weg aangelegd die aansluit op de Krimweg. Zodra deze weg gereed is, wordt deze als toegangsweg vanaf de Krimweg naar het bedrijventerrein gebruikt. Daarin wordt de bestaande Parallelweg opgenomen. Daarvoor wordt de weg wel voor korte tijd afgesloten, de ontsluiting van het gebied verloopt dan via de nieuw aangelegde DSM-weg.

Kijk op www.coevorden.nl/holwert voor de meest actuele informatie of kijk in het speciale dossier op deze site.