Coalitie: BBC, CDA en PvdA

Coevorden - Zojuist is duidelijk geworden hoe de coalitie eruit gaat zien. Vooruitlopend op de persconferentie van morgen heeft de gemeente een persbericht gestuurd.

BBC 2014, CDA en PvdA hebben een coalitieakkoord gesloten. De nieuwe wethouders worden de drie J's: Jan Zwiers (BBC 2014), Jeroen Huizing (CDA) en Joop Brink (PvdA). Het nieuwe college wordt dinsdagavond in de gemeenteraadsvergadering benoemd. D66 werd nog in de gesprekken van donderdag betrokken, maar maakt dus geen deel uit van de coalitie. Eerder liet Jan Zwiers weten dat hij een zo breed mogelijke coalitie wilde en daardoor ook D66 bij de besprekingen uitnodigde.

De eerste gesprekken op initiatief van Belangen Buitengebied Coevorden (BBC), de winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart, vonden vrijdag 28 maart plaats. De tweede ronde volgde afgelopen dinsdag. Daarna werd besloten het overleg te vervolgen met CDA, PvdA en D66. Die gesprekken vonden gisteren plaats en duurden tot in de avonduren.

Raadsleden

Nu Jan Zwiers wethouder wordt, komt er in de fractie van BBC een raadszetel vrij. Dan zou een beroep gedaan kunnen worden op Harma Weggemans uit Noord-Sleen of Jan Piet Heederik uit Zweeloo. Wie die plaats gaat invullen, is nog niet bekend. De eerstvolgende op de lijst van het CDA door de benoeming van Jeroen Huizing als wethouder is Gerard Wessel uit Steenwijksmoer. Doordat Joop Brink wethouder wordt, komt Joop Slomp terug in de gemeenteraad.