Uitslagenavond in Hof van Coevorden

Coevorden - De gemeente Coevorden, Radio Loco en Esselien de Groot houden vanavond vanaf negen uur een uitslagenavond in Hof van Coevorden. De ontvangst is vanaf half negen. Iedereen is van harte welkom.

De verkiezingsavond wordt live op radio en televisie uitgezonden door Radio Loco, digitaal te ontvangen via Ziggo-kanaal 45 en radiokanaal 785. Ook is de bijeenkomst te zien via de site van de gemeenteraad.

De presentatie van de avond is in handen van Jan Geerlinks (Radio Loco) en Esselien de Groot. Burgemeester Bert Bouwmeester is inhoudelijk expert. Tijdens de avond wordt allereerst de uitslag van de exitpoll van De Nieuwe Veste besproken. Er worden interviews met lijsttrekkers gehouden, worden voorlopige uitslagen gepresenteerd en wordt aandacht besteed aan landelijke en regionale ontwikkelingen. Aan het einde van de avond, als alle voorlopige uitslagen binnen zijn, worden alle lijsttrekkers op het podium uitgenodigd voor een eindgesprek.

Twitter

Ook het publiek thuis wordt bij de avond betrokken. Zij kunnen vragen aan lijsttrekkers stellen via Twitter door gebruik te maken van #coevordenkiest. Er worden zo veel mogelijk vragen in de uitzending beantwoord.

Voorlopige uitslagen

De uitslagen die worden gepresenteerd tijdens de verkiezingsavond zijn voorlopig. Alleen de behaalde stemmen per partij worden bekend gemaakt. Omdat er met rood potlood wordt gestemd en de telling daardoor langer duurt, worden de behaalde stemmen per kandidaat naar verwachting een dag later bekend gemaakt. De definitieve uitslag wordt op 21 maart 2014 om 10.00 uur in het gemeentehuis in Coevorden vastgesteld door het hoofd/centraal
stembureau. Deze zitting is openbaar.

Leukste inzendingen selfies

Om inwoners te stimuleren om te gaan stemmen, maakte de burgemeester -nadat hij in Erm had gestemd- een selfie. Die plaatst hij op Twitter als ‘Stemmen iets voor anderen? #stemselfiecoevorden’ en op de Facebookpagina van de gemeente Coevorden. Daarbij doet hij de oproep aan andere stemgerechtigden om te gaan stemmen en ook een stemselfie te maken en deze te plaatsen op Twitter met #stemselfiecoevorden en/of om de selfie op de Facebookpagina van de gemeente te plaatsen. Tijdens de verkiezingsavond wordt een selectie van de stemselfies getoond. Ook wordt uit de stemselfies die voor 21.00 uur zijn geplaatst de vijf leukste inzendingen geselecteerd door de burgemeester. De inzenders ontvangen een prijs. Ook dit wordt tijdens de verkiezingsavond bekendgemaakt.