Guus Meeuwis, Ilse DeLange en VanVelzen op Parkfestival

Coevorden - Bert Strijker en Harry Talens presenteren het Parkfestival Coevorden. Zij pakken meteen goed uit met optredens van onder andere Ilse DeLange, Guus Meeuwis, VanVelzen en band en Bouke. Binnenkort wordt nog een grote naam bekendgemaakt.

Strijker en Talens vonden het tijd worden voor een groot spektakel en namen dan ook het initiatief hiertoe. Parkfestival Coevorden vindt plaats op vrijdag 12 en zaterdag 13 september in Park Klinkenvlier. Verwacht wordt publiek uit de wijde regio te trekken.

De heren Talens en Strijker pakken de zaken grondig aan, want zij laten zich bijstaan door een Raad van Advies en pure professionals op het gebied van onder andere evenementenorganisatie en -uitvoering. 'Het is niet een eenmalig festival', vertelt Bert Strijker. 'Elk tweede weekend van september vindt het plaats. Deze eerste editie houden we op Klinkenvlier om zo te laten zien, dat we in staat zijn een evenement van dit formaat te houden. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om het evenement in het Van Heutszpark te gaan houden.'

Inmiddels zijn alle zaken geregeld. Het evenemententerrein krijgt een luxe uitstraling. 'Kwaliteit, veiligheid en sfeer zijn de kenmerken', aldus Harry Talens. Er is voldoende parkeergelegenheid aan de overkant van de Europaweg in de wijk Ossehaar, heel dichtbij het evenemententerrein. Sfeer, kwaliteit en veiligheid staan hoog in het vaandel.

Kaarten

De entreekosten zijn op vrijdagavond 39,50 euro en op zaterdagavond 35 euro p.p., ook is er -in beperkte mate- de mogelijkheid tot aanschaf van een passe-partout voor 60 euro. Vanaf nu zijn tickets online te koop en staat alle informatie op www.parkfestivalcoevorden.nl. Daarnaast start maandag 14 maart de verkoop bij Albert Heijn in winkelcentrum Gansehof en Tourist Info Coevorden in Het Arsenaal. Er zijn tweehonderd passe-partouts te koop in Het Arsenaal voor inwoners van Coevorden en directe omgeving. Daarnaast zijn vijfduizend losse kaarten per avond te koop.

Programma

Vrijdag 12 september
18.30 uur, festivalterrein open. Vanaf 20.00 uur, treden achtereenvolgens op Bouke en Guus Meeuwis. Van 00.00 tot 01.00 uur sluit dj Martijn Biemans af. Dit drietal wordt nog aangevuld met een landelijke topper.
Zaterdag 13 september
18.30 uur, festivalterrein open. Om 20.00 uur begint Ilse DeLange met haar optreden, waarna het de beurt is aan VanVelzen en Band en de Boston Tea Party. Ditmaal zorgt dj Martijn Muijs van 00.00 tot 01.00 uur voor de muziek.
De aanvangs- en sluitingstijden worden strikt nageleefd.

Professionals

De Raad van Advies bestaat uit: Roelie Lubbers, voorzitter Gouden Pijl en associate bij BDO Accountants te Emmen; Martijn Croon, wijkagent stad Coevorden; Jolanda de Vries, manager communicatie en marketing Forbo Flooring; René Fleurke, voorzitter a.i. van de Coevorder Handelsvereniging; Jeroen de Boer, jurist. Ook laten zij zich bijstaan en adviseren door onder andere Gerrit Kusters, de man achter de schermen bij onder andere Pinkpop.

Daarnaast laten zij zich bijstaan door onder andere Evelien van Hillo, die beide heren secretarieel ondersteunt.

Promotie

De komende tijd timmert Stichting Parkfestival Coevorden behoorlijk aan de weg. Op allerlei manieren wordt het festival bekendgemaakt, zoals via persberichten, advertenties, posters, flyers en reclamespots. Er zijn sponsor-pakketten voor bedrijven ontwikkeld en wordt het festival onder de aandacht gebracht bij personeelsverenigingen.

Artiesten

Bouke
Bouke is geboren en getogen in Emmen. Eerst zong hij met name Nederlandstalige nummers, maar zijn hart gaat ook naar rocknummers. Hij zingt nummers van Elvis Presley en laat daarmee zien, dat Elvis nog leeft.

Guus Meeuwis
Guus Meeuwis zit ruim achttien jaar in het artiestenvak. Een kroon op de carrière van Meeuwis was de Edison die hij kreeg in de categorie Beste Mannelijke Popartiest. Ook kreeg hij een Gouden Harp, hij kreeg al drie keer de 3FM Award voor beste zanger en hij werd koninklijk onderscheiden. De eerste nummer 1-hit was ‘Het is een nacht’ in 1995. In zijn solocarrière zingt hij zowel luisterliedjes als up-temponummers. Enkele grote hits zijn ‘Per spoor (kedeng kedeng)’, ‘Ik wil met je lachen’, ‘Ik wil je’ en ‘Geef mij je angst’.

Martijn Biemans
Martijn Biemans is dj bij Radio 538 en is geboren en getogen in Coevorden. In eigen plaats maakte hij programma’s bij de lokale omroep waar zijn talent werd ontdekt. Ook is hij te horen als voice-over voor landelijke en regionale tv- en radiozenders.

Ilse DeLange
Behoeft zij nog introductie? De Almelose won vier keer een Edison, diverse andere muziekprijzen en haar albums bereikten achttien keer platina. Haar doorbraak kwam toen zij in Nashville, de country-hoofdstad van de wereld, een cd opnam. Haar debuutsingle was ‘I’m not so tough’. Langzamerhand ging haar repertoire de rock-/popkant op. Ilse DeLange is sinds een paar jaar coach bij The Voice of Holland. Samen met Waylon vertegenwoordigt ze Nederland in het Eurovisiesongfestival 2014 in Denemarken. Het duo met de naam The Common Linnets brengt een country-/bluegrassnummer gehore.

VanVelzen
Ook VanVelzen is een grote naam. Zijn debuutsingle was ‘Baby get higher’ (2006). Zijn debuutalbum ‘Unwind’ kwam uit het niets op nummer 1 in de charts, het album werd platina. Hits zijn onder meer ‘Love song’, ‘Take me in’en ‘Broken tonight’. En VanVelzen werd ook bekend als coach in ‘The Voice of Holland’. VanVelzen en band toerden door het land met de theatervoorstelling 'The Rush Of Life'.

Boston TeaParty Band
Boston TeaParty Band: een feestband van formaat. Volgens kenners is het zelfs de Nederlands beste en leukste feestband, die een spektakelshow verzorgt.

Martijn Muijs
Martijn Muijs is bekend als dj van Radio Veronica. Daarvoor werkte hij bij onder meer Radio 538 en 3FM. Muijs begon bij de lokale omroep in Meppel en was daarna werkzaam voor Radio Rebecca.