Spinde moet zeker vier ton opbrengen

Dalen - De gemeente Coevorden start een aanbestedingsprocedure voor de verkoop van De Spinde. Belangstellenden dienen een oplossing te bieden voor huisvesting van de huidige gebruikers. Het pand moet bovendien zeker vier ton opbrengen.

In oktober van het afgelopen jaar besloot het college De Spinde te verkopen nadat de gemeentelijke diensten een paar maanden ervoor het pand hadden verlaten. Er hebben zich inmiddels diverse belangstellenden voor De Spinde gemeld. Volgens de aanbestedingswet moetengemeenten bij opdrachtverlening alle marktpartijen een gelijke kans geven om een opdracht te krijgen. Daarnaast stelt de gemeente naast de verkoop ook eisenaan het gebruik van het gebouw, waardoor de aanbestedingsregels ook vantoepassing zijn. De gemeenteraad heeft bepaald, dat het bieden van onderdak aan de gebruikers een voorwaarde is bij de verkoop. Het college kent punten toe aan de aanbieders die een oplossing bieden. Hoebeter de oplossing, hoe meer punten ertoegekend worden.

Minimumbedrag

Daarnaast kunnen marktpartijen punten verdienen met de prijs die wordt geboden voor De Spinde. Ook hier geldt: hoe hoger het geboden bedrag, hoe meer punten aan de bieding worden toegekend. Het minimumbedrag is dus vier ton.

Meer informatie over de voorgeschiedenis van De Spinde is te lezen in het speciale dossier.