Kösters woedend over illegale storting as

Coevorden/Emlichheim - Justitie aan Duitse zijde heeft een onderzoek ingesteld naar mogelijk illegale dumping van verbrandingsslakken door EVI op het Europark. Burgemeester Daniela Kösters van Samtgemeinde Emlichheim heeft met afschuw gereageerd.

Landkreis Grafschaft Bentheim ontdekte vorig jaar op as uit de vuilverbrandingsinstallatie, die zonder vergunning waren begraven op het Europark. Dat werd gevonden in de fundering van vleeswarenfabriek Best Food Laar die Henk Jacobs samen met vleesconcern Zwanenberg wilde bouwen. Er werd een bouwstop opgelegd. Zwanenberg heeft inmiddels afgehaakt. Jacobs en zijn zoon hebben bedrijven aan zowel Duitse als Nederlandse zijde op het Europark, waaronder de EVI. Daarnaast hebben zij plannen voor realisering van een biogasfabriek en recyclingbedrijf,.

Het PAC stelde onlangs vragen naar aanleiding van artikelen in de Grafschafter Nachrichten. Het Coevorder college heeft laten weten de resultaten van het Duitse onderzoek af te wachten.

Met mateloze ergernis heeft burgemeester Daniela Kösters van Samtgemeinde Emlichhei gereageerd op de kwestie, zo schreef Grafschafter Nachrichten. Er werden eerder al vragen gesteld, omdat vanuit Emlichheim zorgelijk werd waargenomen dat de bergen as op het Europark steeds hoger werden.

Grafschafter Nachrichten publiceerde dinsdag een artikel over de woede van Daniela Kösters. Op 30 januari duidde Grafschafter Nachrichten op de illegale storting. Het PAC stelde onlangs vragen over deze kwestie.