Ambtenaren controleren in blauwe zone

Coevorden - Parkeerambtenaren gaan met ingang van woensdag 12 februari in de parkeerschijfzone in het Coevorder centrum controleren of auto's goed zijn geparkeerd. Wie dat niet doet, krijgt een parkeerbon onder de voorruit.

'Na een gewenningsperiode waarin controleurs door middel van flyers automobilisten hebben gewaarschuwd worden er vanaf nu ook boetes uitgedeeld voor foutparkeren. Het doel van de blauwe zone is om de binnenstad aantrekkelijk en bereikbaar te houden voor inwoners en bezoekers', aldus een woordvoerder van de gemeente.

Gansehof

Van de ruim 1900 parkeerplaatsen in het centrum van Coevorden vallen 230 plaatsen onder de blauwe zone. Op de overige parkeerplekken kunnen inwoners en bezoekers onbeperkt parkeren. Daarnaast zijn er op parkeerplaats De Pampert, aan de oostkant van het centrum, ruim 200 parkeerplaatsen om lang te parkeren. Vanaf De Pampert is het 350 meter lopen naar de Markt en 650 meter naar winkelcentrum De Gansehof. De tijdsbeperking van twee uur geldt alleen op werkdagen van 09.00 tot 18.00 uur.

Niet op de stoep

In een deel van het centrum van Coevorden geldt sinds 1 januari jl. een parkeerschijfzone. Binnen dit gebied mogen automobilisten alleen parkeren op aangewezen parkeerplaatsen en bijvoorbeeld niet op de stoep. Een deel van de parkeerplaatsen is gemarkeerd met een blauwe streep. Deze plaatsen vormen de blauwe zone, hier geldt een parkeerduurbeperking en mag maximaal twee uur geparkeerd worden. Automobilisten moeten hier een parkeerschijf gebruiken. Controleurs van de gemeente zien toe op het parkeren in het centrum en kunnen aan foutparkeerders een boete uitschrijven.

Rechtszaak

De invoering van het nieuwe parkeerbeleid leidde tot veel kritiek vanuit de middenstand van Coevorden. Enkele ondernemers spanden vorige maand de gemeente een rechtszaak aan. De rechter in Assen stelde hen begin deze week in het ongelijk, waardoor de parkeerschijfzone blijft bestaan.