Sportdebat in kader verkiezingen

Coevorden - In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen houdt SportDrenthe, ondersteund door het Sportcampagneteam NL, een sportdebat op donderdag 13 maart. Dat vindt plaats in het gebouw van voetbalvereniging Germanicus op sportpark De Pampert.

Gepleit wordt voor een sterke positie van de sport. Bovendien wil de organisatie partijen ervan bewust maken, dat verdere samenwerking met de sport een belangrijke bijdrage levert aan de eigen doelstellingen, met name op sociaal-maatschappelijk gebied en met betrekking tot gezondheid.

Na de inleiding om 19.30 uur volgt een presentatie, waarna sport en politiek om 19.45 uur in gesprek gaan over thema's als participatie, jeugd, gezondheid, leefbaarheid, de sportclub en het kader, talent/presenteren en presentatie sporthelden. Belangstellenden kunnen stellingen inbrengen.

Het debat staat onder leiding van Gezienes Evenhuis, oud-wethouder van de gemeente Emmen, duurt tot circa 22.15 uur. Deelnemers zijn in ieder geval Michel Pot, voorzitter Germanicus; Hannes Hidding, voorzitter vv Dalen; Arnold Faas, voorzitter TVC.

Meer informatie is hier te vinden. Ook staan op deze site links naar sport in Coevorden, sport in de politiek en sport in het collegeprogramma.