Blauwe zone Coevorden blijft bestaan

Coevorden - De op 1 januari ingevoerde blauwe zone in delen van het centrum van Coevorden mag blijven bestaan. Dat heeft de voorzieningenrechter in Assen maandagochtend bepaald.

Ondernemers uit het centrum van Coevorden spanden vorige maand een rechtszaak aan tegen de gemeente Coevorden. Zij pleitten voor het afschaffen van de blauwe zone, omdat die klandizie zou kosten. Met een parkeerschijf mag in grote delen van het centrum maximaal twee uur worden geparkeerd en dat is in de ogen van winkeliers veel te kort. Het winkelend publiek zou daarom voor omliggende steden kiezen.

Tevens bestond er kritiek ten aanzien van de inspraak; ondernemers stellen dat zij nooit hebben mogen meepraten bij het bepalen van het nieuwe parkeerbeleid.

Tweehonderd parkeerplekken

De blauwe zone geldt tijdens kantooruren en wel van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur op de Markt, Oostersingel, Oosterstraat, Rijnsestraat, Mijndert van der Thijnensingel, Burgemeester Gautiersingel, Molenbelt, Melkkade, Haven, het Kasteel en delen van de Aleida Kramersingel, Weeshuisweide, Tuinstraat, Spoorhavenstraat, Bentheimerstraat en het Koedijkje.

Het gaat om ruim tweehonderd parkeerplaatsen. Sinds de jaarwisseling parkeren winkeliers en ambtenaren buiten de blauwe zone, met name op de parkeerplaatsen van sportpark De Pampert.