Rechter beslist over blauwe zone

Coevorden - Een aantal ondernemers uit Coevorden stond maandagmiddag in de rechtbank van Assen tegenover de gemeente Coevorden. Onderwerp was de ingevoerde blauwe zone. De middenstanders zijn fel tegen en willen dat de maatregel wordt teruggedraaid.

Zij zien de blauwe zone niet als een goede oplossing, want de winkels in het centrum van Coevorden zouden vanwege de nieuwe parkeerregels klandizie mislopen. Ook is er kritiek ten aanzien van de inspraak; de ondernemers stellen dat zij nooit hebben mogen meepraten bij het bepalen van het nieuwe parkeerbeleid.

De blauwe zone geldt tijdens kantooruren en wel van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur op de Markt, Oostersingel, Oosterstraat, Rijnsestraat, Mijndert van der Thijnensingel, Burgemeester Gautiersingel, Molenbelt, Melkkade, Haven, het Kasteel en delen van de Aleida Kramersingel, Weeshuisweide, Tuinstraat, Spoorhavenstraat, Bentheimerstraat en het Koedijkje.

Het gaat om ruim tweehonderd parkeerplaatsen. Sinds de jaarwisseling parkeren winkeliers en ambtenaren buiten de blauwe zone, met name op de parkeerplaatsen van sportpark De Pampert.

De rechter doet volgende week maandag uitspraak.

Kijk voor meer informatie in het dossier over dit onderwerp.