Schoonoord kan trots zijn op dorpshuis

Schoonoord - Het dorpshuis in Schoonoord is vandaag officieel geopend. Het verbouwde dorpshuis aan de Kerklaan was alweer enige tijd in gebruik. Wat restte was een officieel tintje aan het fraaie eindresultaat, waarop Schoonoord trots mag zijn.

De entree is verplaatst van de zijkant naar de voorzijde en de indeling is veel beter dan voorheen. De ruimte in het dorpshuis oogt veel groter en er is gebruik gemaakt van heldere kleuren. Aan de achterzijde is een grote zaal met een toneel, de jongerensoos heeft ook een mooie ruimte en beneden is de schietkelder. De bibliotheek blijft gevestigd in het dorpshuis. Diverse verenigingen en andere organisaties maken gebruik van het gebouw. Buiten is een nieuwe jeu de boulesbaan aangelegd.

Vanochtend zond RTV Drenthe het programma ‘Hemmeltied’ rechtstreeks uit vanuit het dorpshuis. Eén van de gasten was Bert Koops van Mooi Wark. Daarnaast presenteerden verenigingen en instellingen zich de gehele dag. Vanmiddag verrichtte Truus Pot de officiële opening nadat ‘sjamaan’ Zeno Roos daartoe de aanzet had gegeven. Hij presenteerde diverse toekomstbeelden voor het dorpshuis en deed tot slot met vijf dames een vruchtbaarheidsdans. Voorzitter Jan Knol van Dorpsbelangen Schoonoord was uiteraard zeer blij met het eindresultaat. ‘Dat kon ondanks de huidige economische situati toch worden gerealiseerd.’

Foto- en beeldmateriaal, aangeleverd door inwoners van Schoonoord, prijken op de buitenzijde van het pand. De beelden zijn verwerkt in een ontwerp van Liesbeth Zefat-de Jong namens Dorpsbelang Schoonoord en Dianne Maas-Flim van Flim Architecten.