De Spinde centraal in debat Dalerbrinkgroep

Dalen - De Dalerbrinkgroep houdt donderdag 6 maart een verkiezingsdebat in De Spinde. Het debat staat onder leiding van Serge Vinkenvleugel, bekend van RTV Drenthe.

De Dalerbrinkgroep zet zich met name in voor behoud of realisering van een verenigingsaccommodatie in het dorp. De plannen met De Spinde zijn onzeker, het pand staat nu in de verkoop.

Voorzitter Ton van der Put van de Dalerbrinkgroep: 'We zijn blij dat alle zeven lijsttrekkers uit de gemeente Coevorden deze avond aanwezig zijn om hun standpunt te verwoorden ten overstaan van (naar verwachting) een overvolle zaal. Aan het debat doen VVD, PvdA, CDA, PAC, Gemeentebelangen, D66 en Belangen Buitengebied Coevorden mee. Gespreksleider Serge Vinkenvleugel vraagt de lijsttrekkers en ook de ‘publieke tribune’ naar hun mening en visie over de toekomst van De Spinde.

De Dalerbrinkgroep wil deze avond van de ‘toekomstige bestuurders’ weten welke plannen zij hebben met het Daler gemeenschapshuis. Van der Put: 'Dus we dagen de lijsttrekkers  uit om duidelijkheid te geven. We verwachten van iedereen een duidelijk ja of nee op de vragen en  stellingen van deze avond.'

Gemeenschapshuis De Spinde is op 16 september 1976 officieel geopend door Prinses Margriet. Het gebouw dankt zijn naam aan een oude provisiekast. Sindsdien heeft het ook altijd de functie gehad als ‘huis’ van en voor de Daler gemeenschap. Tot de herindeling per 1 januari 1998 was ook de gemeente Dalen er gehuisvest. Daarna bood De Spinde tot augustus 2013 nog steeds onderdak aan een aantal gemeentelijke diensten.

Het debat begint om 20.00 uur.