Filmpje van interview Wolters op AT5

Coevorden/Emmen - AT5, de televisiezender voor Amsterdam en omstreken, heeft aandacht besteed aan de overvallen op de filialen van juwelier Wolters in Coevorden en Emmen.

Deze overval vond plaats op vrijdag 8 november, een paar weken later gevolgd door een overval op Wolters in Emmen. Op de site staat een interview met Aart Wolters dat hier is te zien.

Scooters

AT5 meldt op de site het volgende. Er is een opvallende Amsterdamse link tussen meerdere gewapende overvallen op juweliers door heel Nederland. Bij zeker vier overvallen vorig jaar maakten de daders gebruik van scooters die werden gestolen in Amsterdam. In Coevorden, Eindhoven, Veenendaal en Volendam werden juweliers vorig jaar op gewelddadige wijze beroofd van hun sieraden. Bij al die overvallen maakten de daders gebruik van een vluchtscooter -of auto, waarvan later bleek dat die in Amsterdam zijn gestolen.

Coevorden huis aan huis berichtte eind november ook al over deze link.

De politie wil niet op het verband ingaan, omdat alle onderzoeken nog lopen. Wel zegt een woordvoerder dat de regiokorpsen intensief samenwerken in de bestrijding van de overvallen. AT5 reisde af naar Coevorden en sprak met juwelier Wolters, die begin november op klaarlichte dag werd overvallen. Nog geen maand later was het raak bij een andere vestiging van de juwelier in Emmen.

In Bureau 020 wordt aanstaande woensdag ook aandacht besteed aan de Amsterdamse link bij de overval op juwelier Wolters in Emmen.