Topjaar voor Coevorder Museum

Coevorden - Na de heropening in juni heeft het Stedelijk Museum Coevorden in 2013 een recordaantal bezoekers mogen ontvangen. In slechts zes maanden bezochten bijna 5000 mensen het vernieuwde museum.

2013 is met recht een topjaar te noemen voor het Stedelijk Museum Coevorden. In juni beleefde het museum een heropening in het Arsenaal. De vele bezoekers spraken hun bewondering en waardering uit voor de nieuwe inrichting en presentatie.

In de slechts 6 maanden die het museum vorig jaar geopend is geweest bezochten 4983 mensen het museum. Bijna een verdubbeling van de 5000 bezoekers waar het bestuur van het museum op gehoopt had voor een heel jaar. 'Een geweldige prestatie, die zonder de inzet van onze vrijwilligers niet mogelijk zou zijn geweest', aldus bestuursvoorzitter Joop Mooij.

Cultureel café

Ook voor 2014 heeft het museum nog voldoende ambities. Zo start het museum met de organisatie van een Cultureel Café op zondagmiddag en staan er diverse andere nieuwe activiteiten in de planning. Ook het aanbod voor het onderwijs wordt uitgebreid en er staan twee mooie tentoonstellingen op de planning. Reden genoeg dus om ook in 2014 het Stedelijk Museum Coevorden weer te bezoeken!