Blauwe zone: Markt vrijwel leeg

Coevorden - De invoering van de blauwe zone was donderdag een feit. Om kwart over acht stonden er slechts een paar auto's op de Markt en die situatie bleef onveranderd tot negen uur. Vanochtend gaf hetzelfde beeld.

Slechts enkele automobilisten parkeerden er. De meesten beschikten over een parkeerschijf. De parkeerplaats op De Pampert -bedoeld voor langparkeren- stond behoorlijk vol.

Voorheen was het beeld, dat de auto's keurig in het gelid, met de neus naar de straat, geparkeerd stonden. Dat waren de vaste parkeerders. Later vanochtend was het uiteraard drukker op de Markt, mede in verband met de warenmarkt. De voormalige vaste parkeerders ontbraken echter.

In de blauwe zone mag maximaal twee uur worden geparkeerd met gebruikmaking van een parkeerschijf.

De blauwe zone geldt tijdens kantoruren en wel van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur op de Markt, Oostersingel, Oosterstraat, Rijnsestraat, Mijndert van der Thijnensingel, Burgemeester Gautiersingel, Molenbelt, Melkkade, Haven, het Kasteel en delen van de Aleida Kramersingel, Weeshuisweide, Tuinstraat, Spoorhavenstraat, Bentheimerstraat en het Koedijkje.Het gaat om ruim tweehonderd parkeerplaatsen.

Kijk voor meer informatie in het speciale dossier over dit onderwerp.