Fraaie panelen sieren pand Seubers

Aalden/Zweeloo - Afgelopen weekend zijn een aantal fraaie landschapspanelen op de gevels van het pand Seubers geplaatst. Het is een mooie verfraaiing van het pand en de omgeving.

De panelen maken veel duidelijk over de actieve Zweeler gemeenschap en leefomgeving. Zoals gemeld zijn er dit dit jaar tal van initiatieven opgestart om de verpaupering van het gebouw aan de Aelderstraat een halt toe te roepen. Voorlopig gaat het dienst doen als een toeristisch opstappunt, van waaruit fiets-, wandel- en kanoroutes worden opgestart.

Dankzij het opstappunt kunnen toeristen en andere belangstellenden de omgeving vanuit een centraal startpunt prachtig verkennen. Het is een initiatief van landschapsontwerper Wilfried Reuvers uit Aalden en Dorpsbelangen Aalden.

Vrijwilligers

Het complex heeft de afgelopen maanden een ingrijpende facelift gekregen. Naast panelen zijn er ook zitbanken geplaatst. Het geheel is met beplanting fraai aangekleed. Volgens Wilfried Reuvers is het project niet alleen een belangrijke stimulans voor toerisme en recreatie, maar zeker ook voor het aangezicht van Aalden.

Er is inmiddels een kanoverbinding met de wandelroute Aalden Rondomme en de dichtersroute tot stand gebracht. Het onderhoud van het opstappunt zal in handen worden gelegd van vrijwilligers, waarbij de insteek is dat de plaatselijke jeugd hierin het voortouw zal nemen.

Meer info op www.dorpsbelangenaalden.nl