Link tussen overvallen op juweliers

Coevorden/Emmen - Er bestaat een link tussen de overval op juwelier Wolters in Coevorden van 8 november jl. en die op juwelier De Nijs in Emmen van 6 december 2012. Bij beide incidenten zijn gestolen scooters uit Amsterdam gebruikt.

Het onderzoek rondom de overval op juwelier Wolters, die op 8 november jongstleden plaatsvond, is in volle gang en kreeg dinsdagavond wederom aandacht in het tv-programma Opsporing Verzocht van de Avro op Nederland 1. Bij het incident gebruikten drie daders een, naar later bleek, scooter die daags ervoor was gestolen uit de Cornelis Outshoornstraat in de wijk Geuzenveld in Amsterdam.
Ook leidt een tip naar de Bensingecamp in de wijk Angelslo in Emmen; daar heeft een bewoner een man een scooter zien inladen in een witte bus.

Bekijk het dossier over de overval op juwelier Wolters via deze link.

Overval juwelier De Nijs

Bij de overval op juwelier De Nijs in de Noorderstraat in Emmen van 6 december 2012 werd ook gebruikt van een in Amsterdam gestolen scooter. De vier daders verdwenen op een dondergrijze Suzuki scooter (MX-ZZ-98) die op dinsdag 20 november 2012 in Amsterdam werd gestolen en op een zwarte Sym motorscooter (MR-TN-83) die in juni in Amsterdam werd gestolen. De daders zijn nooit gepakt.

Bekijk het dossier over de overval op juwelier De Nijs via deze link.

Volgens politiewoordvoerder Ernest Zinsmeyer is de link bekend bij het onderzoeksteam. 'We gaan kijken wat wij met de informatie kunnen doen in beide zaken.'

Zinsmeyer meldt dat er inmiddels ruim 20 tips zijn binnengekomen over de overval op juwelier Wolters.