'Jacht op overvallers gaat door'

Coevorden - De overval op juwelier Wolters was dinsdagavond opnieuw onderwerp van gesprek in Opsporing Verzocht op Nederland 1. Inmiddels zijn er 17 tips binnengekomen. Eigenares Tjardi Wolters vertelde over wat zij op vrijdag 8 november meemaakte.

‘Wat ze ons hebben aangedaan, is dat je nooit meer op dezelfde manier in je winkel kan staan’, aldus Wolters, die geëmotioneerd vertelde hoe zij haar medewerkers vanaf de eerste etage hard hoorde schreeuwen. ‘Je denkt dan alleen maar: doe hen niets aan.’ Beneden gekomen trof Wolters een enorme ravage aan, zoals op de camerabeelden vanuit de winkel is te zien.

Woordvoerder Nathalie Schubart van de politie vertelde dat de signalementen van de daders steeds gedetailleerder worden. ‘Zo hebben getuigen ons gemeld dat één van de overvallers een moedervlek aan de linkerkant van de mond had. Ook spraken zij goed Nederlands en mogelijk Arabisch onderling. Er zijn zelfs namen genoemd. Dat zijn mooie details.’ Daarnaast zijn er van de overvallers tijdens hun vlucht over de Markt en door de Oosterstraat duidelijke foto’s gemaakt. Ook is er een foto van een witte geparkeerde bus op de Markt, waarover de politie meer informatie wil hebben. Na de overval stapten de daders bij de St. Franciscusstraat in een witte bestelbus.

Amsterdam en Emmen

Inmiddels leidt de aangetroffen scooter aan de hand van het kentekenplaatje naar de wijk Geuzenveld in Amsterdam. Daar is het voertuig, evenals een andere aangetroffen scooter in Coevorden, een dag eerder in de Cornelis Outshoornstraat gestolen. Ook leidt een tip naar de Bensingecamp in de wijk Angelslo in Emmen; daar heeft een bewoner een man een scooter zien inladen in een witte bus.

Dossier

Bekijk de uitzending van dinsdagavond terug via Uitzending Gemist. Of via de speciale pagina van Opsporing Verzocht.

Bekijk in dit dossier alle berichtgeving omtrent de overval bij juwelier Wolters.