Al zeker elf tips over overval

Coevorden - Op dit moment zijn er al zeker elf bruikbare tips binnengekomen over de overval op Juwelier Wolters. Dat werd aan het einde van de uitzending van Opsporing Verzocht gemeld.

Tijdens de uitzending waren beelden te zien van hetgeen zich zowel buiten als binnen afspeelde bij de overval op vrijdag 8 november rond 12.15 uur. De overval was bijzonder gewelddadig. Zowel personeelsleden als passanten werden onder schot gehouden.

De uitzending wordt woensdag 20 november om 11.40 uur herhaald op Nederland 2.

Meer informatie over de uitzending en beelden is te zien via deze link.

De beelden van hetgeen binnen en buiten gebeurde zijn ook via deze link te bekijken.

Op vrijdag 8 november rond 12.15 uur kwamen drie mannen op een scooter aan bij juwelier Wolters aan de Friesestraat. Eén overvaller bleef buiten en bedreigde het winkelende publiek met een vuurwapen, onder wie een mevrouw met een rollator. Binnen bedreigde één man twee medewerksters, terwijl de ander met een hamer vitrines kapot sloeg. Voordat ze vertrokken, schoten ze nog een raam van een vitrine kapot en deden daar een laatste greep uit.

De drie daders vertrokken op één scooter richting de Markt, gingen de Oosterstraat in en dan via de Pampertbrug richting Swaneburg en sportpark De Pampert. Vermoedelijk zijn ze toen via de Sportlaan de Burgemeester Feithsingel opgereden, hierna de Pampertstraat in en vanaf daar een brandgang in tussen de Pampertstraat en de Sint Franciscusstraat in.

Op de Sint Franciscusstraat hebben ze de scooter achtergelaten, daar zijn ze waarschijnlijk in een witte bestelbus gestapt.

In de buurt is nog een gestolen scooter gevonden, die stond in de Sportlaan. Die is mogelijk ook door de daders gebruikt.

Vragen

De politie en Opsporing Verzocht stelt een aantal vragen:

1. Wie is er op vrijdag 8 november rond 12.20 uur getuige geweest van de gewapende overval bij juwelier Wolters aan de Friesestraat in Coevorden?

2. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden de daders?

3. Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?

4. Wie heeft er gezien dat de daders één of beide scooters achterlieten?

Tips zijn welkom via 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.