Dag van de plastische chirurgie in Scheper Ziekenhuis

Emmen - Voor het derde achtereenvolgende jaar openen de plastisch chirurgen van het Scheper Ziekenhuis hun deuren tijdens de Nationale Dag van de Plastische Chirurgie. Deze vindt plaats op vrijdag 22 november.

Bezoekers zijn welkom om lezingen bij te wonen en de chirurgen vragen te stellen.

De plastisch chirurgen – die dit jaar tien jaar in het Scheper Ziekenhuis werkzaam zijn - bieden een kijkje achter de schermen omdat zij het belangrijk vinden bezoekers te informeren over de vele gezichten die het vak kent. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is er slechts in enkele gevallen sprake van cosmetische chirurgie (het mooier maken van mensen). De focus ligt op de specialistische zorg die de plastisch chirurgen leveren als het gaat om het herstellen van vorm en functie, zoals plastische chirurgie bij huidkanker of borstreconstructies bij borstkanker. Belangrijk speerpunt van de plastisch chirurgen in Emmen is chirurgie bij hand- en polsletsel.

Programma

Op 22 november zijn bezoekers van 10.00 tot 15.30 uur welkom in het opleidingscentrum van het Scheper Ziekenhuis. Zij kunnen daar om 10.00 uur en om 13.30 uur terecht voor een algemene lezing over plastische chirurgie door een van de plastisch chirurgen.

De verpleegkundig specialist zal om 11.30 uur en om 14.30 uur een lezing geven over borstreconstructies bij borstkanker. Gedurende de dag kunnen bezoekers vragen stellen aan de plastisch chirurgen en de medewerkers van de polikliniek en zich laten informeren over zaken als borstimplantaten en tepeltatoeages en de behandeling van couperose en littekens.