Coevorden krijgt blauwe zones

Coevorden - In het centrum van Coevorden kunnen automobilisten gratis parkeren, maar daar komt vanaf 1 januari 2014 verandering in, als bij enkele parkeerplaatsen de parkeerschijf moet worden gebruikt. Parkeren mag daar maximaal twee uur.

De blauwe zones komen in de Oosterstraat, Rijnsestaat, Mijndert van der Thijnensingel, Burgemeester Gautiersingel, een deel van de Aleida Kramersingel, het Kasteel en de parkeerplaatsen aan de Weeshuisweide, Weeshuisplein, Molenbelt en boven op winkelcentrum Gansehof.

Informatiebijeenkomst

De gemeenteraad neemt in december een definitief besluit over het plan. Inwoners van Coevorden kunnen zich op woensdag 4 december tussen 18.30 uur en 20.30 uur laten bijpraten in Hof van Coevorden. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via deze link of telefonisch via tel.nr. 14 0524.

De gemeente raadt bezoekers aan om gebruik te maken van parkeerplaats De Pampert als men langer dan twee uur (gratis) wil parkeren. Bewoners van het centrum komen in aanmerking voor een parkeerontheffing.

Door het invoeren van een blauwe parkeerzone wil de gemeente zorgen dat er de hele dag voldoende parkeerplaatsen in het centrum zijn voor bezoekers. Langparkeerders kunnen terecht aan de rand van het centrum.

Geen betaald parkeren

Een andere optie voor zogenaamd ‘gereguleerd parkeren’ is betaald parkeren. Dit maakt het centrum van Coevorden minder aantrekkelijk, zowel voor ondernemers als bezoekers. De gemeente wil de aantrekkingskracht van het centrum juist behouden en verbeteren en kiest daarom voor de blauwe parkeerzone.