Overvallers juwelier Wolters ontkomen in witte bus

Coevorden - Er is vanmiddag rond 12.15 uur een overval gepleegd op juwelier Wolters in de Friesestraat. De politie onderzoekt momenteel een aantal binnengekomen tips.

De drie daders zijn op één scooter richting Emmen gevlucht. De politie is samen met de marechaussee een zoekactie gestart. De drie overvallers zijn over de Markt, waar op dit moment kermis is, gereden. De kermis was nog niet open ten tijde van de overval.

Aan de Burgemeester Feithsingel in Coevorden liet het trio de scooter achter. De drie stapten daar in een gereedstaande witte bestelbus.

Het gaat om drie jonge mannen met een licht getinte huid, allemaal in het zwart gekleed, met een zwarte jas met een capuchon. Eén van de overvallers heeft opvallende gele veters in zijn schoenen. Een andere dader droeg een witte broek. Ook dragen ze zwarte sporttassen bij zich.

Het personeel van de juwelier bleef ongedeerd. Het is nog onduidelijk of de overvallers iets buit hebben gemaakt.

Getuigen

Getuigen wordt gevraagd de politie te bellen via 0900-8844 of bij spoed via 112.

Er is een Burgernetactie gestart om de daders op te sporen. De oproep is inmiddels beëindigd. Er hebben 346 uitgekeken naar de daders. Er zijn een aantal tips binnengekomen, de politie onderzoekt de zaak.

Filmpje van de daders

Op https://www.facebook.com/#!/CoevordenHuisAanHuis is een filmpje van de daders te zien.

Reactie Bouwmeester

Burgemeester Bert Bouwmeester: 'We hebben met ernstige zorg kennis genomen van deze uitzonderlijke gebeurtenis. Ik kan me voorstellen dat de mensen die ter plaatse aanwezig waren, zowel in de zaak als buiten, enorm zijn geschrokken. Een gewapende overval is een zeer ernstig incident. Mijn inzet is erop gericht dat alle betrokkenen de zorg en aandacht krijgen waar ze behoefte aan hebben.'

De gewapende overval vond plaats aan de vooravond van het feestelijke Ganzenmarktweekend in Coevorden. Bouwmeester: 'Het is een wrang moment, aan het begin van een weekend dat een jaarlijks hoogtepunt is voor veel Coevordenaren. Het is voor de betrokkenen een domper op de feestvreugde.'