Plannen Poppenhare terug naar bewoners

Coevorden - Vandaag is Domesta begonnen met de tweede ronde van de wijkkaravaan Poppenhare. Het is het vervolg op de eerste wijkkaravaan van afgelopen zomer waarbij bewoners konden reageren op de sloop- en renovatieplannen voor de wijk.

De reacties zijn verwerkt in een nieuw plan dat tijdens deze karavaan opnieuw met bewoners wordt besproken.

Tijdens de eerste wijkkaravaan afgelopen zomer werden inwoners van Poppenhare geïnformeerd over de plannen om de wijk aan te pakken. Tegelijk werden bewoners gevraagd hun reactie te geven op het plan, dat zowel sloop en renovaties bevat. Ideeën waren er volop, bijvoorbeeld over voldoende ruimte voor speeltoestellen, de indelingen van de nieuwe woonblokken en parkeergelegenheid.

De opmerkingen zijn verwerkt in een nieuw voorstel dat opnieuw met bewoners wordt besproken. Afhankelijk van de reacties gaat Domesta opnieuw schetsen of het plan verder uitwerken.

Karin Lubbers van Domesta: 'We zijn blij met de waardevolle ideeën uit de wijk. We komen steeds dichter bij ons doel om een plan te maken waar bewoners en Domesta samen achter staan. Als ik naar alle positieve reacties kijk moet dat zeker gaan lukken.'

De fysieke ingrepen zijn onderdeel van een groter sociaaleconomisch wijkontwikkelingsplan dat Domesta momenteel met een aantal andere partijen, waaronder, PromensCare, Maatschappelijk Werk, het IkJijWij-wijkteam, Welzijn2000 en anderen ontwikkelt.

Meer informatie staat op de site van IkJijWij van Domesta.