Val Gardena verlengt zomerseizoen

Met 300 zonuren per jaar, grote diversiteit aan flora en fauna en een plekje op de Unesco Werelderfgoedlijst is Val Gardena (Zuid Tirol, Italië) de perfecte bestemming om in de maanden september en oktober te bezoeken.

Het gevarieerde programma van Val Gardena Active biedt vakantiegangers de keuze uit tal van activiteiten midden in de natuur. Zo is er een vernieuwd Kneipp-parcours,  kan er wild gespot worden of maakt je een ECO bike tour gecombineerd met een proeverij.De dag goed beginnen met een yoga-sessie of een zonsopgangwandeling inclusief ontbijt in een berghut? Het weekprogramma van Val Gardena Active biedt gasten afwisselende activiteiten midden in de natuur. Wie van wandelen houdt, neemt deel aan verschillende excursies in natuurparken die je meer leren over de flora en fauna van de Dolomieten. En waarbij je soms ook wild spot. Fanatieke wandelaars maken Nordic Walking-tours. Een Nordic Walking-tour combineren met een Kneipp-therapie kan in Ortisei, één van de drie dorpen van Val Gardena. Waarbij je midden in de natuur op blote voeten door koud water loopt. Fietsers pakken de mountainbike om een foto-tour af te leggen of nemen deel aan ECO bike tour met een proeverij.

De dorpen Selva Gardena, S. Cristina en Ortisei in Val Gardena bieden ieder een eigen programma. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op: www.valgardena-active.com

MTB tochten voor iedereen

Naast het activiteitenprogramma biedt de regio ook uitstekende mountainbike routes. De MTB school van Val Gardena kent een wekelijks programma waarbij je elke dag kunt deelnemen aan een andere tour. Ervaren instructeurs begeleiden de tochten en bieden beginners of gevorderden een onvergetelijke ervaring. Groepen kunnen zelfs een tour naar eigen wensen samenstellen. www.mtbvalgardena.com/index_eng.html

Wandelen met een handige APP of zakgids

Ook wandelaars komen aan hun trekken met het brede aanbod aan wandelroutes in de Dolomieten. Met de applicatie ‘Dolomiti Supersummer AR’ beschikken wandelliefhebbers over handige informatie over de bergen en liften. De APP, voor Iphone of Google Play, is te downloaden via de website van Val Gardena. Naast de APP kan men ook een handige gids met informatie over de verschillende routes downloaden.

Consumenten vinden meer informatie over Val Gardena op: www.valgardena.it