Pyromaan mogelijk ook betrokken bij schietpartijen

IJhorst/Coevorden - De 23-jarige Coevordenaar die inmiddels acht brandstichtingen in IJhorst heeft bekend zou ook betrokken zijn bij twee schietincidenten in IJhorst.

Dat meldt het Dagblad van het Noorden dinsdagochtend.

In 2011 reed een stel over een weg in een bos in IJhorst, maar ze moesten stoppen omdat er palen op de weg lagen. Toen de man uitstapte, werd hij beschoten door een man met een bivakmuts. Bij een brand in IJhorst afgelopen maand werd een vrouw beschoten.

Onderzoek

De politie is begonnen met een onderzoek of de Coevordenaar inderdaad met de schietpartijen te maken heeft. Verdere informatie omtrent de zaak kan zij nog niet geven. Tevens wordt onderzocht of de man betrokken is geweest bij de grote boerderijbranden in Drenthe afgelopen jaren, onder meer in Rolde, Gieten en Eleveld.

De man werd zaterdagochtend rond kwart over twee onder verdachte omstandigheden aangehouden in de Burgemeester Van Wijngaardenstraat in IJhorst. Daarop werd hij overgebracht naar het hoofdbureau in Zwolle. Later bekede hij tijdens zijn verhoor zijn betrokkenheid bij de acht recente brandstichtingen in vakantiewoningen in IJhorst.

Op zondagmiddag werd tevens een 22-jarige inwoner van de gemeente Meppel aangehouden. De man wordt er van verdacht samen met de verdachte uit Coevorden brandstichtingen te hebben gepleegd. Ook deze man werd ingesloten op het hoofdbureau van politie.

Vandaag wordt de 23-jarige Coevordenaar voorgeleid aan de rechter-commissaris.