Verdachte uit Coevorden bekent brandstichtingen IJhorst

IJhorst - De 23-jarige inwoner van Coevorden, die zaterdag werd aangehouden in IJhorst, heeft bekend betrokken te zijn geweest bij acht recente brandstichtingen in IJhorst. Ook is een tweede verdachte van 22 jaar uit Meppel aangehouden.

De man uit Coevorden die zaterdagochtend rond 02.15 uur onder verdachte omstandigheden werd aangehouden in de Burgemeester Van Wijngaardenstraat, werd ingesloten op het hoofdbureau in Zwolle. Daar bekende hij tijdens het verhoor zijn betrokkenheid bij de acht recente brandstichtingen in (vakantie)woningen in IJhorst.

Wat zijn motivatie voor de brandstichtingen is geweest moet nader onderzoek uitwijzen.

Tweede verdachte

Op zondagmiddag werd tevens een 22-jarige inwoner van de gemeente Meppel aangehouden. De man wordt er van verdacht samen met de verdachte uit Coevorden brandstichtingen te hebben gepleegd. Ook deze man werd ingesloten op het hoofdbureau van politie.

De gemeente Staphorst, politie en het Openbaar Ministerie zijn verheugd deze aanhoudingen en bekentenis van de verdachte te kunnen melden. De branden hebben begrijpelijkerwijs veel onrust en emoties teweeggebracht in IJhorst en omgeving. Zij hopen dat hiermee de onrust zal afnemen en het gevoel van veiligheid enigszins terug zal keren.

De 23-jarige verdachte uit Coevorden zal dinsdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek naar de branden zal worden voortgezet.