Twee enorme 40-tonners naderen eindbestemming

Coevorden/Emmen - In de Nieuwe Haven op het Europark in Coevorden kwam vrijdagmiddag een speciaal transport aan voor het bedrijf Baker Hughes uit Emmen. Twee grote Reel Drums met daarop Coiled Tubing werden door Kielstra Kranen uit Emmen gelost.

Reel Drums zijn eigenlijk flink uit de kluiten gewassen haspels, voorzien van een flexibele metalen buis. Deze worden gebruikt bij aardgasvelden die al wat langer in productie zijn.

Door verontreiniging kan de put verstoppen. Door de putten schoon te spoelen met behulp van een flexibele metalen buis kan het gas weer vrij stromen. Dat proces heet coiled tubing. Hierdoor wordt voorkomen dat de gasproductie stilvalt.

Lange reis

Twee grote Reel Drums van elk 40 ton werden vrijdagmiddag geladen op trailers van Lubbers Logistics uit Schoonebeek om richting Emmen vervoerd te worden. De twee Reel Drums hadden toen al een lange reis achter de rug. Afgelopen week kwamen ze vanuit Houston in de verenigde Staten aan in de haven van Antwerpen, waarna ze woensdag met het schip 'Optimist' richting de Nieuwe Haven in Coevorden gingen. Twee dagen later stonden ze al op de trailers van Lubbers Logistics met bestemming Baker Hughes in Emmen.