Bewoners discussiëren tijdens wijkkaravaan Poppenhare

Coevorden - Domesta is gestart met de wijkkaravaan in Poppenhare. 'We hebben drie verschillende schetsen meegenomen en willen graag van de bewoners horen welke ideeën ze zien zitten en welke juist helemaal niet', zeggen Karin en Gert van Domesta.

Over het algemeen zijn de mensen positief. De bakfiets trekt veel bekijks en er wordt onderling veel gediscussieerd over de herindeling van de wijk. Tijdens de acht bijeenkomsten op straat hing een positieve sfeer. Toch wordt hier en daar wat kritisch gereageerd. 'Sommige mensen denken dat we het plan al klaar hebben, maar dat is niet waar. We willen eerst alle wensen van de bewoners verzamelen', vertelt Gert. 'Zodra we weten wat de behoeften zijn maken we een nieuwe schets. In oktober gaan we daarmee de wijk weer in, op de bakfiets.'

Natuurlijk waren de mensen ook benieuwd hoe de nieuwe huizen eruit gaan zien. Dat is op dit moment echter nog niet bekend. Het gaat nu eerst om de indeling van Poppenhare, daarna pas over de uiteindelijke huizen. Ook werd Domesta de tip gegeven om rekening te houden met kinderen, bijvoorbeeld door extra schommels of wipkippen te plaatsen.

Meer informatie staat op de site van IkJijWij van Domesta. Wie een mening wil geven, kan dat doen via deze link.