Ruim baan voor Brede School Som

Coevorden - De sloop van het gebouw van de Panta Rheischool aan de Jan van Scorelstraat is nagenoeg afgerond. De school werd in 1969 gebouwd. Op deze locatie verrijst de Brede School Som die in augustus volgend jaar de deuren opent.

Wooncorporatie Domesta nam in maart de bouw en exploitatie van de Brede School over van de gemeente Coevorden. De Panta Rheischool is tijdelijk gehuisvest aan de Gouverneur Hofstedelaan 4.

De Brede School biedt straks onderdak aan de katholieke Panta Rheischool de protestants-christelijke Mijndert van der Thijnenschool en de openbare Wilhelminaschool, Peuterspeelzaal Pinokkio, Kinderwereld, Turnvereniging Coevorden, Centrum voor Jeugd en Gezin, Stichting Welzijn 2000, Icare/Jeugdgezondheidszorg, GGD, Algemeen Maatschappelijk Werk en de wijkfunctie van Domesta.

De nabijgelegen sporthal, eigendom van Turnvereniging Coevorden, wordt eveneens gesloopt. De vereniging beschikt straks in het nieuwe gebouw aan de Jan van Scorelstraat over een prachtige sporthal van circa 675 vierkante meter, die ook wordt gebruikt door de Brede School. In de hal komt een valkuil, een met schuimrubber beklede kuil voor het veilig aanleren van turnonderdelen. TVC maakt tijdelijk gebruik van de sporthal van De Nieuwe Veste.

De nieuwbouw van de Brede School onder de naam ’t Optelhoes wordt gerealiseerd door Bouwcombinatie Schutte Bouw & Ontwikkeling uit Zwolle, SMT bouw & vastgoed uit Rosmalen, BDG Architecten Ingenieurs Zwolle, Breman Zwolle, Pieters Bouwtechniek Zwolle en Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs. ‘t Optelhoes verwijst naar een huis voor de wijk waarin huizen en hun gebruikers samenkomen.

Domesta wil ondanks de bezuinigingen blijven investeren in de leefbaarheid van wijken en de mensen die er wonen. Daarom is het geen toeval dat de Brede School, bedoeld als centrale ontmoetingsplek in de wijk, het eerste project is dat groen licht krijgt.