Wijktuin Poppenhare geopend

Coevorden - Wethouder Truus Pot gaf vanochtend het startsein voor de wijktuin Poppenhare bij woon- en zorgcentrum De Schutse. De tuin is aangelegd op de plek waar eerder de aanleunwoningen stonden.

De start van de openingsactiviteiten was bij buurthuis De Poppe met muziek van Dynamix. In en rond de tuin was van alles te doen. Kinderen konden spelen in het zand, zich laten schminken of een kijkje nemen bij het bellenblaastheater, er was een informatiemarkt en er was koffie met wat lekkers.

De wijktuin, ontstaan op initiatief van wijkbewoners wordt een ontmoetings-, groente- en bloementuin voor iedereen. Er komen goede rolstoelvriendelijke en toegankelijke paden en er worden bloemen, fruitbomen en bessenstruiken geplant en groentebedden aangelegd. Er komen groentetafels voor rolstoelgebruikers. Wijkbewoners kunnen er groenten verbouwen. Er komen bankjes en een kleine kinderspeelplaats. Bovendien wordt een kunstwerk in de vorm van een insectenhotel geplaatst.

Naast de wijkbewoners zijn de volgende organisaties betrokken bij dit initiatief: Maatschappelijk Werk Coevorden, Voedselbank, Woon- en zorgcentrum De Schutse, Promens Care, De Nieuwe Veste, Domesta en Welzijn 2000.