Wijktuin Poppenhare van start

Coevorden - Wethouder Truus Pot geeft zaterdag 15 juni om 11.00 uur het startsein voor de wijktuin Poppenhare. Ter gelegenheid daarvan vertrekt om 10.45 uur vanaf buurthuis De Poppe een stoet, compleet met muziek.

Er is op deze dag tussen 11.00 en 15.00 uur van alles te doen in en rond de wijktuin. De tuin is ingericht bij woonzorgcentrum De Schutse, op de plek waar eerder aanleunwoningen stonden.

Er is koffie met iets lekkers, kinderen kunnen in het zand spelen, er is muziek en er is een markt met informatie over de tuin en tuinieren. Kinderen kunnen geschminkt worden en er is bellenblaastheater.

Dit initiatief van  bewoners uit de wijk wordt een prachtige ontmoetings-, groente- en bloementuin voor iedereen. Er komen goede rolstoelvriendelijke en toegankelijke paden en er worden prachtige bloemen, fruitbomen, bessenstruiken geplant en groentebedden aangelegd. Er komen groentetafels voor rolstoelgebruikers. Wijkbewoners kunnen er groenten verbouwen. Op divere plekken komen bankjes en er komt een kleine kinderspeelplaats. Bovendien wordt een kunstwerk in de vorm van een insectenhotel geplaatst. Steeds meer bewoners van Poppenhare geven aan dat ze wel willen meewerken in deze gezamenlijke wijktuin.

Behalve de wijkbewoners zijn er andere organisaties betrokken bij dit initiatief: Maatschappelijk Werk Coevorden, de Voedselbank, Woonzorgcentrum De Schutse, Promens Care, De Nieuwe Veste, Domesta en Welzijn 2000.