Gemeenteraad in meerderheid akkoord met renovatie De Swaneburg

Coevorden - De gemeenteraad is in meerderheid akkoord met het collegevoorstel om sportaccommodatie De Swaneburg te renoveren. Wat betreft de VVD, PvdA en PAC is het een hamerstuk, CDA en GB willen het voorstel nogmaals bespreken in de raad van 21 mei.

Het collegevoorstel is om sportaccommodatie De Swaneburg voor ruim 1,8 miljoen euro te renoveren. Het bestuur van het zwembad moet wel jaarlijks 50.000 euro bezuinigen.

Henk Bouwers van Gemeentebelangen uitte zijn twijfel. 'Ik vraag me af of deze bezuiniging op de exploitatie mogelijk is gezien de voorgeschiedenis.' De VVD bij monde van Laurent Zeegers ging akkoord met het voorstel. 'De inwoners van Coevorden hebben met ruim zevenduizend handtekeningen laten zien, dat zij deze voorziening willen houden. Ik doe dan ook een oproep tot inzet van vrijwilligers.

Epke Wiersma van het CDA wees op nieuwbouwplannen voor het zwembad in Emmen. Wethouder Geert Roeles was duidelijk: 'Die kant willen we niet op. Het is niet bekend wanneer er een nieuw zwembad is. Bovendien hebben verenigingen als De Plons, Spirula en Fortresse geen bestaansrecht meer.' Zowel Jan Vinckers van de PvdA en Jaap van der Ploeg van het PAC schaarden zich achter het collegevoorstel.