Ex-bewoner POCD veroordeeld tot gevangenisstraf

Oosterhesselen – Een 21-jarige man is door de rechtbank in Assen dinsdag veroordeeld tot zeven maanden gevangenisstraf, waarvan twee voorwaardelijk voor een poging zware mishandeling in het Pedagogisch Opvang Centrum Drenthe (POCD) in Oosterhesselen.

Het strafbaar feit werd op vorig jaar 14 november gepleegd. Ook moet de man, die verstandelijk beperkt en verslaafd aan softdrugs is, zich van de rechtbank een jaar lang laten behandelen in een psychiatrische kliniek in Den Dolder.

De man ging in november een begeleider in het voormalige internaat in Oosterhesselen te lijf met een ijzeren stang van een drumstel. De man was kwaad, omdat hij twee keer was gewekt door twee verschillende begeleiders, terwijl het zijn vrije dag was en hij eigenlijk mocht uitslapen. Hij raakte het slachtoffer tegen het hoofd. De man hield er een verwonding achter het oor en blauwe plekken aan over.

Poging tot moord of doodslag, waar het Openbaar Ministerie hem van verdacht, achtte de rechtbank niet bewezen, omdat N. in een opwelling, een driftbui, handelde en niet het doel had de begeleider te doden. (ADP)