Coevordenaren
Door Jeanette Croezen

Twitterweekauteur Rob Ellérie: Reuring!

Dat was het dan, de twitterweek van de allerleukste hoofdconducteur van de NS. Nu ken ik er maar eentje, maar iedereen die @Coevordenaren een beetje gevolgd heeft deze week zal het met me eens zijn.

Rob Ellérie uit Coevorden heeft gedaan wat twitter zo leuk maakt: foto’s gedeeld, vragen gesteld - en beantwoord - een retweetbommetje veroorzaakt, geanimeerde gesprekken gevoerd en voor heel wat reuring gezorgd. En dat allemaal in 202 tweets.

Zijn enthousiaste reactie op zijn weektwitteraarschap voorspelde al veel goeds en dat heeft hij dubbel en dwars waargemaakt. Hij begon voortvarend door zichzelf voor te stellen in vier van drie tweets…ehm, juist. Rob nam @Coevordenaren mee de trein in en zo kregen we een interessant kijkje in zijn werkdag: om vier uur ’s morgens opstaan, kantoor houden en studeren in de cockpit van de trein, omroepberichten verzorgen, kaartjes controleren, rare vogels tegenkomen en vertraging oplopen door een persoon op het spoor, wat gelukkig goed afliep.

Rob had de smaak snel te pakken en trakteerde ons op raadseltjes: Waar ben ik? Wie snapt dit? Het was de week van de laatste Koninginnedag - Waar gaan we vandaag allemaal naar toe?? Ik ben zeer benieuwd?? #oranjeboven #troonwisseling #coevorden # :-) - en de dodenherdenking - Vanavond om 20.00 uur staan alle treinen van ns 2 minuten stil ivm dodenherdenking..... #ns. Op 2 mei stuurde hij de volgende tweet de wereld in: Hoe kunnen wij met dit Twitteraccount Nog meer Coevordenaren bereiken...heeft er iemand een leuk en origineel idee??? Deze tweet is in totaal 26 keer geretweet, mede dankzij een retweet van Daniel Lohues. Top! Naast een commerciële reactie kwamen er ook leuke suggesties binnen, zoals van @eetcafemiracle: @Coevordenaren elke 10de volger een kop koffie? Die deal is inmiddels gemaakt.

@Coevordenaren café

Uiteraard volgden daar weer reacties op met de strekking: en de bestaande volgers dan? Natuurlijk worden die niet vergeten. Samen zijn we Coevordenaren en het doel van dit twitteraccount is dan ook om samen tot goede dingen te komen. Daarom organiseren we op 17 mei het ‘@Coevordenaren café’ in Eetcafé Miracle. Tijdstip volgt. De bedoeling is om zoveel mogelijk Coevordenaren bij elkaar te verzamelen, kennis te maken, samen een drankje te drinken en, wie weet, leuke plannen te smeden. Ik geloof namelijk heilig in de kracht van samenwerking, enthousiasme en gebundeld talent. En ik heb zelf wel allerlei ideeën voor de doorontwikkeling van @Coevordenaren, maar jullie natuurlijk ook.

Rob twitterde op 4 mei: Als mensen aan je vragen waar je vandaan komt. Antwoord je dan trots;  Ik kom uit Coevorden!! Of gaat dat anders?? Een vraag die stemt tot nadenken en als het antwoord ‘Nee’ is helemaal. De vervolgvraag zou wat mij betreft dan moeten zijn: en wat ga ik daar aan doen? Volgens mij is dat een prachtonderwerp om de 17e over te bomen en ik hoop dan ook veel Coevordenaren te zien. Al is het maar om de gezichten achter de accounts te kunnen plaatsen en even het glas te heffen op de mooie dingen van het leven. Mooie dingen als vijfjarige jongetjes uit Coevorden die tegen hun vader zeggen: “Papa, ik vind je het liefste van het hele dorp!!!!”