Gemeenteraad spreekt over sportaccommodatie Swaneburg

Coevorden - De gemeenteraad behandelt aanstaande dinsdag, 7 mei, het collegevoorstel betreffende sportaccommodatie De Swaneburg. De vergadering in Hof van Coevorden begint om 19.30 uur.

Het college van burgemeester en wethouders wil zwembad De Swaneburg openhouden. Het college kiest voor volledige renovatie. Het college wil dat, omdat het zwembad van groot maatschappelijk belang is voor de gemeente. In andere baden in de gemeente wordt lesgegeven, maar het afzwemmen is in De Swaneburg. Daarnaast maken verenigingen en mensen met een beperking gebruik van het zwembad.

Er moet wel worden bezuinigd door het bestuur van sportaccommodatie De Swaneburg. Het gaat om een bedrag van ruim 50.000 euro per jaar. Volledige renovatie kost ruim 1,8 miljoen euro. Als de gemeenteraad het voorstel aanneemt, worden de werkzaamheden in twee fasen uitgevoerd. De eerste fase wordt dan voor oktober 2013 uitgevoerd. De werkzaamheden in de tweede fase worden tijdens de zomersluiting in 2014 uitgevoerd, zodat een tweede sluiting niet nodig is.

Op de site van de gemeente Coevorden geeft wethouder Geert Roeles nog eens uitleg over het voorstel. Lees alles over de geschiedenis van de sportaccommodatie in het dossier op deze site (zie de link hieronder).