Coevordenaren
Door Jeanette Croezen

Twitterweekauteur Roelie Lubbers: actief en betrokken

Tjonge, die Roelie. Ze begint de week sportief met de Cascaderun en rent vervolgens de hele week gewoon verder van hot naar her. Dat was tenminste mijn indruk bij het volgen van de tweets van onze weektwitteraar Roelie Lubbers.

Even een kleine opsomming van de organisaties waar Roelie aan verbonden is. De Gouden Pijl,  Rotary Emmen, Zuidenveld, RTV Drenthe, Land Art Contemporary (http://landartcontemporary.nl) , Stenden University, Crescendo Sleen en  Junior Kamer Emmen. En als je denkt dat dit veel is…het is slechts wat ik deze week langs heb zien komen. Als je haar LinkedIn-profiel leest, kom je nog veel meer tegen. Actieve dame hoor.

Bak ervaring

Overigens hoor ik de criticasters na dit lijstje al brommen: “Wat nou Coevordenaar? Ze zit vooral in Emmen.” Klopt, maar hey, we hebben zoiets als een gemeentelijke herindeling gehad en als je je topografie een beetje kent, weet je dat een focus op Emmen best logisch is. Bovendien, actieve Coevordenaren zijn ook goede PR voor onze gemeente en Roelie neemt een bak aan ervaring mee in de projecten die ze in Coevorden doet. Einde discussie.

Edukans

Roelie’s laatste tweet voor @Coevordenaren luidde: 'Heb met veel plezier getwitterd deze week. Weinig over werk, #geheimhoudingsplicht, maar genoeg anders. @Robellerie veel plezier en succes!' Gut ja, je zou het bijna vergeten, maar ze is ook nog accountant en partner bij BDO. En inderdaad, daar heeft ze weinig over getwitterd, maar wat ze twitterde was wel interessant.
'BDO werkt samen met #Edukans. Collega's kunnen paar week aan 't werk in Ghana, Kenia, Uganda, en waar niet. 'k denk dat ik me ook aanmeld.' 'Mocht ik uitgekozen worden voor een project, dan lees je dat op twitter.' We houden het zeker in de gaten.

Drèents

Wat mij opviel was een discussie over deze tweet: 'Krieg net de oetneudiging veur het #DrèentsLiedtiesfestival: 9 mei um 19.30 uur bij RTV Drenthe, Beilerstraot 30 Assen. Pebliek is welkom!' Daarop werd door twee mensen gereageerd dat het niet in het dialect zou moeten, omdat niet iedereen zou weten wat er staat. Nu lijkt me dat sterk. Bovendien, het is het Drèents Liedtiesfestival en niet het Drents Liedjesfestival. In deze tweet is het dialect dus ook gewoon functioneel. Mij stoort het niet. Daarnaast zijn mensen in onze gemeente die helemaal geen ABN spreken, maar gewoon heerlijk authentiek Drèents.
Iedere twitteraar achter @Coevordenaren twitterst als individu en dat is ook de boodschap die ik meegeef. Twitter vooral als jezelf, dat is de enige manier om je mede-Coevordenaren echt beter te leren kennen.
@Coevordenaren gaat deze week het hele land door, want onze nieuwe twitteraar is Rob Ellérie, hoofdconducteur bij de NS. Ik ben benieuwd, hij is in ieder geval super enthousiast. Ik hou er van.